Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Falsk fiks til Outlook

TELEGRAM: Microsoft har nettopp lagt ut en fiks som skal tette sikkerhetshull i Outlook. Mange har mottatt en e-post med vedlegg som utgir seg for å være fiksen, men som er en trojansk hest, forteller InfoWorld Electric.

Meldingen med den trojanske hesten påstår at den kommer fra Microsoft Internet Explorer Support Center med adressen [email protected] Overskriften lyder: FREE! Your upgrade for Microsoft Internet Explorer.

Vedlegget inneholder et program med filnavnet IE080898.EXE som bør slettes fortest mulig!

E-post til Bulgaria
Hvis du prøver å installere programmet, begynner PCen automatisk å sende e-post til forskjellige Internett-tilbydere i Bulgaria, opplyser en produktsjef for Windows NT-sikkerhet hos Microsoft. Produktsjefen sier at Microsoft ikke utelukker at den falske fiksen også gjør annen ugagn.

Ny feilfiks
Mandag 10. august la Microsoft ut en ny fiks for Outlook Express og Outlook 98. Sikkerhetshullet i programmene som nå kan fikses kan slippe inn en trojansk hest (virus). Disse virusene er kamuflert som vedlegg med filnavn på over 200 tegn, og det er filnavnet som er selve viruset.
Microsoft la ut de første lappesakene 27. juli, men oppdaget ytterligere feil som er rettet med fiksen som kan lastes ned fra www.microsoft.com/security