Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Færre Internett-brukere

TELEGRAM: Det er drøyt 60 millioner Internett-brukere i verden, viser en ny undersøkelse fra analysefirmaet eMarketer. Dette er hele 40 millioner mindre enn det enkelte andre undersøkelser har antydet, ifølge Adresseavisen.

Når eMarketers tall for Internett-brukere er så konservative i forhold til andre analyser, skyldes det at firmaet bruker langt strengere kriterier for hva som kjennetegner en «ekte bruker.

Faller fra
I undersøkelsene elimineres alle som har prøvd Internett, men som av forskjellige grunner har falt fra. De mener at minst 16 millioner amerikanere har falt fra de siste 12 månedene. I tillegg kommer gruppen som sier de surfer på Internett, men som bare såvidt har forsøkt seg. For hvem er det som vil innrømme at de ikke er online?

Fjerner en disse to gruppene ser plutselig Internett ikke så stort ut lenger. Men likevel ser vi en enorm vekst i horisonten, både i USA og i andre regioner som Vest-Europa, Asia, Skandinavia og en rekke utviklingsland, heter det i rapporten.

Deregulering
Ifølge eMarketer vil den virkelige globaliseringen av Internett starte de kommende årene. Årsaken er deregulering av telemarkedet og dermed lavere priser.

Firmaet ser også en strålende sjanse for amerikanske virksomheter til å tjene penger på økt Internett-handel etter hvert som resten av verden knytter seg til nettet.