Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Varsler nedgang for Tandberg

TELEGRAM: Freeman Associates hevder i en ny analyse at Tandberg har satset for ensidig på en bestemt type lagringsteknologi, og vil derfor oppleve en nedgang i salget av sine lagringsprodukter.

Tandberg kritiseres for å ha satset ensidig på valg av teknisk standard.
– QIC-teknologien, der Tandberg er en av aktørene, har mistet sin posisjon som den mest kjøpte teknologien, hevder analytikerne i Freeman. Dette vil komme til å få dramatiske følger for salgsinntektene.

Markedet reduseres betydelig
Påstanden er at denne delen av markedet vil reduseres med 12 prosent årlig, melder nyhetsbyrået TDN Finans. Freeman sier de har sett nærmere på 106 forskjellige produkter fra 17 leverandører. På dette grunnlaget hevder de å forutsi markedsutviklingen frem til år 2003. En annen påstand er at standarden DLT vil overta som markedsleder.