Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Utelukker ikke avlytting

OSLO: Det kan ha skjedd brudd på sikkerhetsregler og misbruk av tillit innad i Telenor-konsernet. Dette hevder pressetalsmann Dag Melgaard (bildet) som samtidig hevder at ledelsen ikke kjenner til de tre avlyttingssakene nevnt i Telecom Revy.

Melgaard, Dag NY
– Avlyttingssakene som Telecom Revy beskriver høres fantastiske ut, men jeg utelukker likevel ikke at enkelte Telenor-ansatte med spesielle politiske sympatier på vegne av andre utenforstående grupper kan ha misbrukt vår tillit og dermed brutt sikkerhetsreglene. Vi kan aldri sikre oss hundre prosent mot dette, sier Melgaard.

Ukjente saker
– Verken jeg eller noen i Telenors konsernledelse kjenner imidlertid igjen de angivelige avlyttingssakene som Telecom Revy beskriver. Dersom påstandene er riktige er det helt klart ulovlige forhold og vil bli slått hardt ned på fra vår side, sier Telenors pressetalsmann.

Melgaard sier likevel at han kjenner til at det i den siste tiden har vært ført arbeidsrettssaker der tidligere ansatte i konsernet har vært involvert;

– I forbindelse med disse sakene vet jeg at det har kommet kraftige beskyldninger mot Telenor, men jeg kan ikke kommentere dette ettersom jeg ikke kjenner sakene godt nok. Det er dessuten et poeng at disse arbeidsrettssakene enda ikke er ferdigbehandlet av rettsapparatet, sier Melgaard til Telecom Revy.
Stikkord: Mobil