Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor-avtale for Sybase

OSLO: Sybase-sjef Jonny Groth og produktdirektør Petter Nomme (bildet) i Telenor Bedrift undertegnet onsdag 12. august en partneravtale. Begge håper hver å tjene minst 10 millioner kroner mer hvert år som følge av samarbeidet.

Avtalen Telenor Bedrift og Sybase nå har undertegnet gir Telenor mer direkte adgang til Sybase’ supportapparat og kunnskapsbase, i tillegg til at begge parter håper å tjene 10 millioner mer årlig på samarbeidet, som på ingen måte er eksklusivt.

Mange fellesprosjekter
– Allerede i dag er det flere prosjekter i gang mellom Sybase og Telenor. Etter hvert har vi sett behovet for å formalisere dette samarbeidet, sier Petter Nomme i Telenor Bedrift.

Nomme er fornøyd med at Sybase har endret sin strategi til å bli mer og mer orientert mot bruk av sine partnere. Telenor Bedrift vil allikevel komme til å selge databaseløsninger fra Sybase’ konkurrenter, noe Sybase-sjefen ikke har noe imot: – Litt spenning må det jo være. Vi er fortsatt avhengig av å være gode, sier Groth.

Dobbeltarbeid
Ståle Lindblad, partneransvarlig i Sybase, sier at avtalen omtaler priser og rabatter, men at det viktigste er samarbeidet om salgsprosjekter og kompetanse. – Først og fremst gir avtalen mulighet for å jobbe sammen på prosjekter helt fram til de er hos kundene. Det skal ikke underslås at vi har møtt hverandre delvis som konkurrenter tidligere. Det gir dobbeltarbeid og er lite effektivt, sier han.

– Noe av det vi fokuserer sterkt på i denne avtalen er å skape nye salgsmuligheter. Vi samarbeider på markedsføring og i prosjekter mot kundene. I tillegg skal vi øke kompetansen i Telenors salgsledd, sier Lindblad.

Webifisering
Nomme peker på webifisering av proprietære systemer, spesielt når det gjelder call-center som et område for Telenor bedrift å jobbe med. Webifisering betyr at man gir brukerne en inngangsport mot sine dataløsninger via web i stedet for fra de mer tungvinte terminalløsningene. Også innen mobil databehandling har han tro på nye forretningsmuligheter sammen med Sybase.

– Telenor er en ideell partner for oss, sier Jonny Groth. – De er den mest komplette leverandøren av løsninger i Norge. De har både dybde og bredde, noe som passer ypperlig for Sybase som leverer både verktøy, mellomvare og databaser.

I Telenor finner vi Sybase-databasen i bunn av systemer rettet mot helsesektoren fra Telenor-bedriften Infomedica. Allianse bruker det i produkter mot offentlig sektor, og det er også tatt i bruk i produkter fra programvarehuset Novit. Alle disse leverer først og fremst i Norge, men har ambisjoner om å selge sine løsninger internasjonalt.

Kompetanseoppbygging
Den delen av Telenor som jobber med outsourcing IT-drift er nå organisert under Telenor Installasjon. Også der har man betydelig kompetanse på Sybase.

– Avtalen gir oss bedre mulighet til å oppdatere kompetansen på databaseløsningene ute hos kundene. Blant annet har vi fått hjelp til å bygge opp et testmiljø, der databasen kan kjøres på ulike maskinplattformer for å teste løsninger, sier Martin Raz i Telenor Installasjon.