Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Svakt i Installasjon

OSLO: Telenor Installasjon økte sin omsetning med 129 millioner kroner i første halvår i år sammenlignet med første halvår i fjor, fra 1547 millioner til 1676 millioner. Resultatet er heller sparsomt, bare tre millioner kroner.

Tallene for Telenor Installasjon er for øvrig neppe sammenlignbare fra første halvår 1997 til første halvår 1998. Årsaken er at bedriften i mars i år fikk overført 1300 ansatte fra Telenor Bedrift, blant annet store deler av divisjonen IT-service. Totalt var det da meningen at Telenor Installasjon skulle ha om lag 5000 ansatte.

Påvirket av streik
Bedriften selv forteller at tradisjonelle installasjonsoppgaver har en positiv utvikling, som delvis blir motvirket av lavere inntekter fra service, vedlikehold og installasjon av dataløsninger. I tillegg oppgis det at streiken i juni har hatt en negativ effekt på inntekt og resultat i andre kvartal.

Driftsresultatet på tre millioner kroner er blant annet påvirket av at ny virksomhet har gitt et tap på åtte millioner kroner.
Stikkord: Mobil