Annonse


Radioliga slo Internett

Organisasjonen med det konspiratoriske navnet Norsk Radio Relæ Liga (NRRL) har vært pionerer innen kommunikasjon, radioteknikk og digital kommunikasjon. I år markerer foreningens Oslogruppe sitt 75 års jubileum på NRRLs generalforsamling i Asker i disse dager.

3.000 medlemmer
Ligaen har 3.000 medlemmer, og i følge en melding fra foreningen består den både av bedriftsledere og næringslivsfolk og mange unge mennesker med ulike interesser. Aktiviteten dreier seg om sosialt hjelpearbeid, samband- og redningstjeneste, DX-radiokjøring, satellittsamband og radiopeileorientering.

Utviklet teknologi
– Lenge før Internett ble vanlig hadde radioamatørene et nett av sendere og BBS/ mailbokser plassert rundt i landet for sending og mottak av meldinger ved hjelp av datamaskiner – såkalt pakkeradio. Denne teknikken er i dag videreutviklet og blir benyttet på Internett, forteller Andris Hamre i Norsk Radio Relæ Liga.

Radioamatører har gjentatte ganger har stor betydning når det gjelder å skape og å opprettholde kommunikasjon i forbindelse med katastrofer og kriser.

Annonse