Hopp til navigasjon Hopp til innhold

God vekst for Telenor Mobil

OSLO: Telenor Mobil og adm. direktør Stig Herbern (bildet) hadde etter første halvår et driftsresultatet på 469 millioner kroner. Dette er en brukbar økning på 123 millioner kroner sammenlignet med samme periode i fjor.

Anne Tollerud
Resultatforbedringen er på omlag 35 prosent i forhold til 1.halvår i fjor. Omsetningen økte med vel 400 millioner kroner. Selskapet hadde i første halvår en omsetning på 2,738 millioner kroner. Dette er en økning på 431 mill. kroner i forhold til samme periode i fjor.

Dette kom frem på en pressekonferanse i Telenor-hovedkvarteret torsdag formiddag. I følge konsernsjef Tormod Hermansen og økonomidirektør Torstein Moland kan veksten forklares med en sterk økning i mobiltrafikk, både generert og terminert.

Høyere provisjonskostnader
Til tross for sterk vekst i antall mobilabonnenter gir dette seg utslag i svakere tall for første halvår enn abonnementstilstrømningen skulle tilsi. Telenor tjener rett og slett ikke det samme per kunde som de gjorde tidligere år.

Årsaken til dette er at provisjonskostnadene hittil i år er høyere enn samme periode i fjor. I andre kvartal i år er imidlertid provisjonskostnadene redusert fra foregående kvartal, og er på nivå med andre kvartal 1997, ble det opplyst på pressekonferansen som enda pågår.

Bra tilgang av nye kunder
Selskapet hadde 1,391 millioner mobilabonnenter ved utgangen av første halvår. Dette er en total økning på 320.000 abonnenter sammenlignet med samme periode i fjor, melder Telenor i halvårsregnskapet.

GSM-økning
Telenor Mobil har hatt en bra tilgang av GSM-abonnenter, samt ditto økning i samtaleminutter per abonnement.

Antallet GSM-abonnenter ved utgangen av første halvår i år var 1,038 millioner inklusive kunder med det spesielle Ring Kontant-abonnementet som Telenor Mobil har solgt 158.000 av. Dette er en total økning på 379.000 abonnenter fra samme tidspunkt i fjor.

Netto tilgang hittil i år er på 167.000 GSM-abonnenter.
Stikkord: Mobil