Annonse


Telia og NetCom tapte stort

Etter siste kvalifisering konkurrerte NetCom og Telia med Telenor Bedrift om kontrakten, der det siste selskapet gikk av med seieren. Det dreier seg om alle teletjenester ved Universitetet, inkludert lokal- og fjerntrafikk, utenlandstrafikk og mobile tjenester, universitets MD 110-sentral, interntelefoni mellom sentraler i Trondheim og mellom Trondheim og Oslo. Eventuell ny PBX ved universitetet vil komme i tillegg til denne kontrakten.

ADSL?
I tillegg har også kontrakten en passus om nye tjenester som ADSL. – Når det gjelder ADSL og andre nye tjenester, så er ingenting avgjort om hva eller når de vil bli innført, sier Helge Mathiesen ved universitetets MA-seksjon. – Vi vil vurdere dette i samarbeid med Telenor etterhvert som tjenestene blir tilgjengelige i Norge.

I dag har NTNU en avtale med NetCom om utenlandstrafikk. Denne kommer fortsatt til å gjelde frem til utløpet om et års tid.

Annonse


Annonse


Annonse