Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Farlig uekte mobilutstyr?

TELEGRAM: En kvinne i Sverige kan ha blitt lammet i ansiktet av uoriginalt og ikke typegodkjent tilleggsutstyr til mobiltelefon. Bruker du typegodkjent utstyr?

mobiltest intro
Det var mandag at Aftonbladet kunne melde at en svensk kvinne fikk kraftig elektriske støt ved bruk av mobiltelefonen med bil lader. Elektrosjokket skal angivelig ha gjort kvinnen lam i halve ansiktet.

Ikke typegodkjent?
Motorola opplyser at hun har benyttet en uoriginal og ikke typegodkjent batterilader for bilens sigarettuttak. De har ikke funnet feil på selve mobiltelefonen.

Aftenposten melder at Telenor Mobil advarer mot å benytte utstyr som ikke er typegodkjent. Forbrukeren kan se om utstyret er typegodkjent ved at det er tydelig merket med bokstavene CE.

Kan bli overopphetet
– Man bør bruke ladeutstyr og batterier som er tilpasset hverandre og telefon som er typegodkjente. I følge våre fagfolk kan batterier være følsomme for uheldige kombinasjoner, de kan bli overopphetet, sier informasjonssjef Anne Karin Augland i telenor Mobil.

Det gjøres imidlertid oppmerksom på at også uoriginalt utstyr kan tilfredsstille EU-standarder og dermed er CE-merket (typegodkjent).
Stikkord: Mobil