Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Problemer for ICO

OSLO: ICO Communications hadde håpet å selge 20 millioner aksjer til en pris på 15 – 20 dollar pr. aksje. Resultatet ble 10 millioner aksjer til 12 dollar stk., noe som gir ICO og andre satellittoperatører et hint om at markedet ikke har tillit.

ICO har 2 år på seg til selskapet skal ha sine 12 satellitter på plass og i drift i august år 2000. For å klare dette må selskapet skaffe til veie i underkant av 2,5 milliarder dollar i tillegg til det som allerede finnes av egenkapital og lånekapital. Håpet var at fredagens aksjeemisjon skulle bringe selskapet et langt stykke nærmere dette målet, men nå blir det nødvendig med enda en aksjeemisjon i løpet av de kommende 12 månedene.

Tre overlevende
Denne vil i tilfelle komme etter at Iridium er kommet på luften med sitt system i høst, og dermed vil ICO enda en gang vise at selskapet er sent ute i satellitt-kappløpet. Også Globalstar regner med å være på luften før ICO. Andre, potensielle konkurrenter, som Odyssey, har allerede lagt inn årene. Prognoser sier at behovet for satellitt-basert telekommunikasjon kommer til å bli dobbelt så stort som det de tre gjenværende operatørene vil kunne tilby. Likevel er skepsisen fremdeles stor i markedet.
Stikkord: Mobil