Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Gates vil stoppe rettssak

TELEGRAM: Bill Gates (bildet) hevder nå at det ikke er behov for noen rettssak. Mandag ba han og Microsoft at saken som amerikanske justismyndigheter og 20 amerikanske delstater har reist mot selskapet skal stoppes.

Gates, Bill NY2
– Det er sannsynlig at myndighetene ikke vil vinne frem i denne saken, sier visepresident i Microsoft, William Neukom.

Lang henvendelse
I en henvendelse på 88 sider ber selskapet om at saken avvises av retten. I følge Neukom har Microsoft full tiltro til at dommeren i saken vil studere brevet nøye, og gi det en rettferdig behandling.

Dommer Thomas Penfield Jackson vil neppe være enig med selskapet, hevder det amerikanske telegrambyrået Associated Press.

Konkurrenter
Microsoft mener at de vil tilby markedet et dårligere produkt dersom de blir tvunget til å separere nettleseren Internet Explorer fra Windows, og mener de har rett til å levere programmene som en integrert enhet.

Microsoft mener også at konkurrentenes opptreden viser at beskyldningene mot selskapet er svært overdrevet. Netscape skal ha planer om å gi bort nærmere 100 millioner eksemplarer av sin nettleser i år.

Dramatisk svikt
Etter at Microsoft begynte å levere nettleseren Explorer sammen med operativsystemet Windows sank Netscapes andel av dette markedet fra 90 til 50 prosent.

– Er det konkurranse dersom du ikke får inntekter av dine produkter? Hva skjer dersom du ikke tjener penger? Hvor lenge kan du da drive videre. Det var helt klart Microsofts mål å strupe Netscape, sier selskapets juridiske rådgiver Roberta Katz i en kommentar til AP.