Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft stjeles mest

OSLO: Tysk toll har beslaglagt over 300.000 pakker med Microsoft programvare i en storaksjon. I følge Microsoft ville disse piratkopiene hatt en salgsverdi på over 430 millioner kroner.

Piratkopieringen har forgreninger over hele Europa. En del av smuglergodset kommer fra Storbritannia, men ble stoppet på grensen mellom Nederland og Tyskland. Annen ulovlig programvare ble funnet i lagre på grensa mellom Belgia og Nederland, melder Reuters.

Falsk bekreftelse
I følge Microsoft ble over 300.000 CDer med programvare, og omlag 400.000 brukerhåndbøker konfiskert, sammen med et stort antall falske registreringskort. Falske sertifikat for å bekrefte at det var originale produkter fra Microsoft ble også beslaglagt.

Produktene som var piratkopiert var flere forskjellige utgaver av Microsofts Officepakker og operativsystem. Tyske tollmyndigheter har ikke kommentert beslaget.