Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Krig om CD-kunder

TELEGRAM: Det svenske selskapet Boxman hevder at de har kapret fem prosent av plateomsetningen på det svenske markedet ved å selge på Internett. Nå vil svenskene erobre Norsktoppen.

I dag har musikkforretningen Akers Mic en av Norges mest besøkte hjemmesider, og dominerer musikkomsetningen på Internett i Norge. Selskapet regner med at de omsetter for mellom fire og fem millioner kroner på nettet i år. Et salg som tilsvarer hva Boxmann tar inn på et par uker, i følge selskapet.

Boxmann får problemer?
– Jeg ser ikke Boxmann som noe problem. Vi har et tre til fire ganger så stort utvalg som Boxmann Sverige har i dag. Det er vi som sitter med ballen, og de som skal prøve å ta den fra oss. Klarer de det må vi gjøre en urimelig dårlig jobb, sier adm. direktør Trond Wikborg i Akers Mic til Dagens Næringsliv.

Boxmann jobber nå på spreng for å lansere sin egen cd-, spill- og videobutikk på nettet i august. Blant annet skal norsk musikk inn på Boxmanns repertoar. 26 prosent av musikken som selges her til lands er norsk.