Annonse


Måtte rømme fra Asia

– Vi har i lengre tid til forsøkt å få innpass i nye markeder, særlig etter at den økonomiske krisa i Asia stoppet teleprosjektene. Teleplan har vært tilstede i Asia i 20 år, og på det meste med hele 70 ingeniører i jobb samtidig. Dette ga i 1996 inntekter på 72 millioner kroner og 38 millioner i 97, mens det kun har kommet inn om lag 10 millioner i år fra et langtidsprosjekt i Phillipinene, sier adm. direktør Asgeir Myhre i Teleplan.

Kontrakten på 50 millioner kroner med Corporacion Digitel fra Venezuela er den første store kontrakten Teleplan har inngått i Sør-Amerika. Jobben startet som et ønske om hjelp til å skrive forespørsler om leveranser av basestasjoner, svitsjer og støttesystemer for GSM. Teleplan-navnet dukket opp for Digitel etter en runde til de europeiske mobiloperatørene.

To selgere i Sør-Amerika
For å følge det hurtigvoksende telekom-markedet i Sør-Amerika har Teleplan satt av to personer som har base i Caracas i Venezuela.

– Vi har allerede fått en liten jobb i Colombia sammen med Nera. Nera har fått en 350 millioner kroners kontrakt på radiolinjeutstyr der borte, og Teleplan jobber med planleggingen av radiolinjeutbyggingen. Det er en veldig liten jobb for oss, men det er viktig å være tilstede i regionen, sier Myhre.

Annonse


35 år i Midtøsten
Teleplan har de siste 35 årene vært engasjert i prosjekter i Midtøsten. Hele 350 ingeniører i ulike prosjekter er i dag engasjert i et område som også byr på utsikter for nye teleprosjekter.

– Dette viser hvordan vi jobber. Det er ikke noe poeng å gjøre en enkelt jobb og så reise hjem igjen fra en region. Vi ønsker å fortsette i nye prosjekter for å utnytte kompetansen vi bygger opp, sier Myhre.

Annonse