Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nettkaos for Plus Reiser

OSLO: Plus Reiser har store problemer med sine auksjoner på Internett. De hadde over 129.600 treff på mandag før de måtte stoppe auksjonen. Serveren til Plus Reiser fikk problemer med å henge med.

Pluss nettreiser
Dette er sansynligvis årsaken til at det går svært tregt når du surfer innom Plus Nettreiser….

De fleste store reisebyråene har i ett til to år vært på Internett. De fleste har vært presentert som utvidede visittkort, uten noen særlig form for interaktivtet.

Rock me Amadeus!
Flyspesialisten, nå reisebyråkjeden Via, lanserte for halvannet år siden muligheten for å bestille billetter elektronisk, men dette har til nå vært forbeholdt enkelte bedrifter som har egne reiseavtaler.

Det internasjonalt dominerende bookingssystemet, Amadeus, ble først i vår klargjort slik at de kunne motta online bestillinger.

Auksjoner online
Under mottoet «Vær med å bestemme prisen på din egen reise!» lanserte Plus Reiser sitt nye nettsted. Over 129.600 treff ble mandag registrert hos nettstedet før de stoppet auksjonen.

Reisebyrået la nemlig ut hundrevis av fly og fly/hotell pakker til reisemål i Europa, USA, Brasil og Sør-Afrika.

Bruker SET-standard
Plus Nettreiser ble med mange tekniske komplikasjoner det første «heldigitale» reisebyrået i Norge.

Det som er bra med nettstedet er at de bruker SET-standarden, som gjør at det skal være trygt å betale via Internett. Reisebyrået på Internett er åpent hele døgnet og dermed kan privatkunder bestille reiser når de måtte passe dem.

Bedriftskunder vil nok fortsatt benytte de tradisjonelle bestillingsmåtene når de skal bestille reiser.

Store trafikale problemer
Internettavisa Telecom prøvde mandag og tirsdag ut bestillingssystemet. På grunn av store trafikale problemer var det nesten umulig å komme igjennom med bestillingene. Selv om vi ikke var en av de heldige, var det mange som klarte å skaffe seg billige flyreiser via auksjonen på Internett.

Dersom det er første gang du handler på nett med SET-standarden kan det virke litt fremmed og vanskelig, men du kommer ganske fort inn i det.

Går glipp av viktig informasjon
Problemet med bestillinger på Internett er at du mister den menneskelige kontakten mellom kunde og selger – som noen ganger kan være bra å ha når du bestiller et hotellopphold på den andre siden av jordkloden.

Vi savnet dessuten litt rådgivning mens vi bestilte fly og hotell via nettet. Dersom vi skulle gi et tips til Plus Nettreiser må det være at de bør lage flere hjelpemenyer og utbygger sin rådgivningsservice på nettet.

Vi går ut fra at Plus Nettreiser med det første må utbedre kapasiteten på serveren slik at flere kan besøke nettstedet og at surfingen og bestillingene kan skje noe raskere.

Test selv ut nettstedet på:
www.plus.no