Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Internett setter fart på børs

TELEGRAM: En handel per sekund på Stockholmsbørsen i år, er en økning på 30 prosent fra i fjor. Økt bruk av Internett til handel av aksjer, som er rimeligere og mer tilgjengelig, øker aktiviteten på børsen.

– I tillegg til en generell børsoppgang, er en forklaring på den økte aktiviteten at Internettkundene er mer aktive, blant annet fordi deres kostnad er langt lavere per kjøp, sier Leif Vindevåg ved Stockholms Fondsbörs til Dagens Industri.

10 prosent på nett
Stockholmsbørsen har i dag ingen mulighet til å se hvor stor del av aksjehandelen som skjer via Internett. Men et anslag gjort av børsen og fondsforvaltere, antyder at Internetthandel nå står for 10 prosent av det totale aksjesalget.

Og de selskapene i Sverige som spesialiserer seg på aksjehandel over Internett har stor tilstrømning av nye kunder.

Dobler handelen
Öhman Fondkommissions Internethandel, Nordnet Securities, har doblet salget per dag sammenlignet med i fjor.
– Internettkunder er transaksjonsintensive kunder. At kundene kostnadsfritt får oppdatert aksjekursene hvert minutt, øker sammen med de lave prisene viljen til å handle, sier adm. direktør Peter Horwitz i Nordnet Securities.