Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Tro på skandinavisk e-handel

TELEGRAM: Handel på Internett i Skandinavia vil øke med over 4.000 prosent i løpet av de neste tre årene, spår analysebyrået Forrester Researchs. Elektronisk handel ellers i Europa vil ha en langt lavere tilvekst.

Forrester regnes som en av de mer treffsikre prognosemakerne på det amerikanske markedet. I forbindelse med selskapets etablering i Europa, har de nå analysert markedet for elektronisk handel.

Handel mellom bedrifter øker
Ifølge Forrester vil Europa sammenlignet med USA, ha en lavere økning av forbrukerrelatert handel på Internett. Elektronisk handel mellom bedrifter vil derimot få en eksplosjonsaktig utvikling, fra knappe 900 millioner dollar i dag, til 56 milliarder dollar i løpet av de neste tre årene.

Skandinavia vil fungere som et pilotmarked for elektronisk handel i Europa, og den skandinaviske andelen av dette markedet vil være formidabel på grunn av det høye antallet Internettbrukere.