Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Siemens stenger fabrikk

TELEGRAM: Overproduksjon på verdensmarkedet gjør at den tyske elektronikk-giganten Siemens stenger en nybygget engelsk mikrochips-fabrikk.

I mai 1997 åpnet Simens sin nyeste fabrikk for produksjon av mikrobrikker til PC-industrien. Totalt har Siemens investert 7 milliarder kroner i fabrikken som nå stenger portene ved utgangen av året.

Overkapasitet
Det er den katastrofale situasjonen med overproduksjon og overkapasitet i verdensmarkedet for halvledere og mikrochips, som nå rammer Siemens.

Selskapet regner med å tape minst 4,2 milliarder kroner på denne type produksjon i år.

Stenger flere fabrikker?
Siemens har flere fabrikker som produserer microchips, og ledelsen i selskapet kan ikke garantere at også andre produksjonssteder kan bli berørt av innsparinger.

Siden 1995 har prisen på mikrochips falt med 95 prosent, og ligger nå under produksjonskostnadene.

For to år siden bragte mikrochips-produksjonen i Siemens et overskudd på 2,5 milliarder kroner. I år blir det trolig 4 milliarder i minus, melder Aftenposten

Asia-krise
Siemens problemer stammer fra krisen i den aisiatiske økonomien. Fallende lønninger og valutaer har ført til en umulig konkurransesituasjon for selskapet i forhold til den aggressive prispolitikken de asiatiske produsentene fører, heter det.