Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Teleprivatisering til 140 mrd.

OSLO: Den brasilianske regjeringen har all grunn til å være tilfreds med resultatet etter onsdagens telekom-auksjon, da operatøren Telebras ble delt opp og auksjonert bort. Salgssummen ble tilsammen 140 milliarder kroner. Største kjøper: Spanske Telefonica.

Brazil/Telefonica
Salgssummen ble 64 prosent høyere enn den minimumsprisen som regjeringen hadde satt og også godt over markedets forventninger. Men regjeringen hadde håpet på å få enda mer inn før den økonomiske krisen i Asia dukket opp.

Hensikten er å bruke pengene til å redusere underskuddet på statsbudsjettet, og teleprivatiseringen er bare en i en lang rekke i Brasil.

Telefonica
Telebras ble splittet i 12 separate selskaper, tre fastnett-operatører, åtte mobiloperatører og Embratel, som tar seg av rikstelefoni og internasjonal trafikk. Det største selskapet som ble solgt var Telesp, fastnettoperatør i staten Sao Paulo. Kjøper var spanske Telefonica, som dermed bekreftet sin posisjon som det ledende telefonselskapet i Sør- og Sentral-Amerika.

Portugal og USA
Mobiltelefon-operatøren i Sao Paulo gikk til Portugal Telecom, mens Telefonica også var med på konsortiet som tok mobiloperatøren i Rio de Janeiro. Amerikanske MCI tok Embratel foran nesen på Sprint.
Stikkord: Mobil