Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor på luften i Østerrike

OSLO: Torsdag starter driften av mobiloperatøren Connects nett i Østerrike. Telenor er blant eierne av dette nettet, sammen med tyske Viag og engelske Orange.

– Det stemmer at vi gjennomfører en såkalt »soft launch» i regionene Tyrol og Vorlaberg på torsdag, sier Kåre Gustad på mobiltelefon fra Tyskland til Internettavisa Telecom.

Myk start
– Vi velger å kalle dette en myk start siden vi ikke kommer til å lage noen særlig blest om det nye nettet før vi har fått et mer fullstendig nett på luften, med mer enn 2.400 basestasjoner på plass, sier Gustad.

– Vårt mål er å markedsføre oss gjennom kvaliteten på nettet, som allerede i starten skal bli bedre enn det som tilbys av våre konkurrenter Mobilkom og Max Mobil. Derfor tar vi det rolig i starten , selv om nettet allerede er bygget ut også andre steder i landet.

Gnisninger
Men etableringen av Connect har ikke gått helt uten gnisninger. Blant annet har selskapet allerede gått til rettssak mot staten, for å beholde sin eksklusive rett til å utnytte GSM 1800 i tre år fremover. En av konkurrentene, Mobilkom, har nemlig bedt om å få tilgang på disse frekvensene siden 900-nettet er i ferd med å bli sprengt.

Samtidig har den britiske deltakeren i konsortiet, Orange, gitt uttrykk for at selskapet ønsker å kjøpe ut Telenor og Viag for selv å kunne kontrollere Connect. Dette vil i tilfelle være i strid med Viags og Telenors strategi om å gi kundene i Tyskland, Østerrike og Sveits et samlet tilbud via de tre mobilnettene hvor Viag er engasjert i regionen.

Tyskland neste
Neste milepel for Telenor er 1. oktober, da vil Viag Interkom åpne sitt mobilnett i Tyskland.

– Dette nettet er også i prøvedrift rundt om i Tyskland, og jeg er allerede nå overrasket over hvilken kvalitet vi har klart å oppnå i de storbyene hvor vi er plass, sier Kåre Gustad.

Stikkord: Mobil