Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Positiv til Internett-sensur

TELEGRAM: Justisminister Aud-Inger Aure vil følge arbeidet med overvåking av telenett nøye, etter at den tyske regjeringen vil innføre kontroll av Internett etter barnepornografi-skandalen.

Ifølge nyhetsmagasinet Focus, har det tyske næringsdepartementet utarbeidet et lovforslag om overvåking av telekommunikasjoner.

Kontroll
Instruksen vil gi adgang til kontroll av elektronisk post og åpne samatalefora på Internett.

Statsråd Aure sier til Aftenposten at hun fremover vil følge arbeidet som skjer i Tyskland svært nøye.

Interessant initiativ
– Den tyske regjeringens initiativ høres svært interessant ut. Men det er selvsagt for tidlig å si om vi her i Norge skal følge opp med lignende tiltak, sier Aure.

Justisministeren påpeker at en statlig kontroll av Internett må vurderes opp mot hensynet til personvernet, melder Aftenposten.

Legal avlytting
– Tyske myndigheter vil installere søkeprogrammer som leter etter forbudt innhold på Internett. Dermed vil det bli en mulighet til legal avlytting ved mistanke om straffbare forhold, sier Kurt Schelter, statssekretær i det tyske innenriksdepartementet.

Den tyske regjeringen vil forplikte leverandører av tjenester på Internett til å kontrollere og lagre informasjoner som kan være viktige i etterforskning av straffbare forhold.

Slike opplysninger vil Internett-leverandører være forpliktet til å overlevere politiet, heter det.