Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Trøbbel med Windows 98?

TELEGRAM: Microsoft hevder å ha gjennomført en uavhengig undersøkelse der ni av ti sier at det er fornøyde etter å ha oppgradert til Windows 98. Men amerikanske datamedier stiller seg tvilende.

I forrige uke fant CNET News.com gjennom en meningsmåling at 48 prosent av de som hadde oppgradert til W98 hadde problemer med installeringen. Problemene var først og fremst knyttet til at eksisterende programvare ikke var kompatibel, melder Dagens Næringsliv.

Økt press på MS
Men også brukerstøtten hos Microsoft (MS) opplever et økt press om dagen.

Et av de store problemene er at det nærmest skal være umulig å komme igjennom på telefon. Antall hits hjemmesiden til Windows har gått opp fra et snitt på 100.000 per dag til 190.000 per dag.

Færre enn W95
Microsoft på sin side hever at antall henvendelser om hjelp for W98 ligger 50 prosent under lansering av 95-versjonen.

Men undersøkelsen til MS har ikke registrert hvor mange av de som har skaffet seg W98 ved å kjøpe nye maskiner med ferdiginstallert programvare.

De fleste problemene dukker angivelig opp når W98 skal installeres over W95 eller eldre operativsystemer. Noen PC-produsenter har rådet sine kunder til å vente en stund, inntil det foreligger maskinorienterte programbiter som hjelper installeringen.