Hopp til navigasjon Hopp til innhold

455 nye IT-studieplasser

OSLO: Utdanningsminister Jon Lilletun (bildet) har fra denne høsten av opprettet 455 nye studieplasser innen informasjonsteknologi (IT). Norges naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim stikker av med brorparten av de nye studieplassene.

Lilletun,Jon
I en pressemelding fra Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet (KUF) bekjentgjøres fordelingen av de nye IT-studieplassene. I denne omgang er det de kortvarige utdanningene som prioriteres.

NTNU får mest
NTNU får totalt 115 de nye studieplassene innen IT. Disse fordeler seg med 60 plasser på lavere grad (firevektallskurs), 45 til sivilingeniørutdanningen og 10 på cand.scient-nivå.

Bortsett fra 35 cand.scient.-studieplasser til Universitetet i Oslo er ingen av de andre universitetene i Bergen og Tromsø tilgodesett med nye studieplasser innen IT denne høsten.

Til høyere grad har også Høgskolen i Stavanger fått 10 plasser tik sivilingeniørutdanningen.

Lavere grad
For de ettårige studietilbudene innen IT er det totalt opprettet 100 nye studieplasser ved høgskolene (Finnmark, Narvik, Nesna, Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag, Telemark og Østfold).

Til sammen 120 plasser er opprettet ved de toårige kandidatutdanningen innen IT ved høgskolene i Agder, Buskerud, Hedmark, Stavanger, Sør-Trøndelag og den polytekniske høgskolen.

Totalt 75 IT-studieplasser er opprettet ved ingeniørutdanningene i data i Agder, Bergen, Oslo og Stavanger.