Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor vil inn i Irland

DUBLIN: Telenor vil landsette Irland når det irske telemonopolet oppheves 1. desember i år. Teleselskapet evaluerer for tiden mulige samarbeidspartnere og hvilken risiko som vil være involvert i de ulike prospektene.

Det er adm. direktør Liam O’Halloran i Telenor Technology Service som sier dette i et eksklusivt intervju til internettavisa Telecom.

Monopolet faller
Det nye selskapet vil etter alt å dømme bli etablert straks den siste resten av det irske telemonopolet faller 1. desember i år. Dette vil bli Telenors andre engasjement i fastnett utenfor Norge.

Fra før har den norske teleoperatøren ti prosent eierandelen i det tyske Viag Intercom.

Tjenesteyter
Telenor vil påta seg å levere teletjenestene til det nye selskapet. En eventuell partner skal ta seg av selve infrastrukturen.

Landsdekkende
– Det nye selskapet vil bli landsdekkende og vil henvende seg mot spesielle bransjer, sier O’Halloran.

Han vil ikke si hvilke mulige samarbeidspartnere Telenor nå vurdere, utover det at partneren må ha en innarbeidet kundemasse.

Mulige partnere
Det er imidlertid ingen hemmelighet at Telenor Technology’s irske søsterselskap, mobiltoperatøren Esat DigiFone (EDF), har et svært samarbeid med det lokale politiet, Garda National, blant annet når det gjelder utplassering av antenner.

Det er heller ingen hemmelighet at den lokale energi-leverandøren for lengst har “giftet” seg med British Telecommunication.

September-valg
– Erfaringen med EDF gjør at Telenor ser svært optimistisk på vekst i Irland, sier O’Halloran.

Han regner med at den endelige beslutningen vil bli tatt i september. I løpet av det kommende halvåret skal de første aktivitetene være i gang.

Stikkord: Mobil