Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Dataspillere er eldre

TELEGRAM: Myten om at tenåringene er dominerende blant dataspillere er feil. Det hevder spillselskapet games.no etter at ha gjennomført en markedsundersøkelse.

games.no er Norges første rendyrkede spillhjemmeside på Internett. Selskapet har gjennomført en markedsundersøkelse, med spesiell fokus på nettspill, som slår beina under myten om dataspill som en tenåringssyssel, melder Finansavisen.

Eldre enn antatt
For overraskende (?) nok er dataspillerne i aldersklassen 17 til 28 år. Majoriteten av dataspillere er enten høyte utdannede eller i ferd med å gjennomføre en høyere utdanning.

Ny nettjeneste
games.no har akkurat innledet et samarbeid med British Telecom, som har etablert selskapet Wireplay. Dette er et konsept med egne telelinjer for populære spill, og som brukerne kobler seg opp mot for å spille mot hverandre over nettet.

Markedssjef Morten Ludvigsen i games.no sier de vil etablere en lignende tjeneste i Norge, der det på sikt vil være mulig å koble seg opp mot England. Løsningen vil da enten bli tilgjengelig for brukerne gjennom en månedsavgift på 150 kroner eller via en betaling per oppkoblet minutt på om lag 40 kroner per time.

Et overskudd?
Bak spillselskapet games.no står Telenor, Scandinavian Group og Norsk Lotteridrift. Siden oppstarten for to år siden har ikke selskapet gitt penger i kassen til eierne. Markedssjef Morten Ludvigsen hevder imidlertid at selskapet forventer et aldri så lite overskudd i inneværende år.