Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Topptall for Microsoft

OSLO: Nok en gang kan Bill Gates (bildet) presentere topptall for Microsoft. Verdens største programvareselskap nådde en omsetning i finansåret på 109,3 milliarder (!) kroner. Samtidig akselerer salget av Windows 98.

Gates, Bill NY2
I går, torsdag, presenterte Microsoft de siste regnskapstallene for selskapet. Omsetning steg med 28 prosent – fra 86,2 milliarder kroner i fjor til 109,3 milliarder kroner i år (avvikende regnskapsår). Overskuddet økte i samme periode fra 26,2 milliarder kroner til 34,1 milliarder kroner.

W98 i millionen
Microsoft kunne samtidig med lanseringen av disse topptallene fortelle det var solgt én million oppgraderinger til Windows 98 i USA.

– Kanskje mer oppmuntrende er det at ni av ti bruker av W98 er tilfredse med produktet – i følge en uavhengig spørreundersøkelse, sier visepresident Brad Chase i Windows sin markedføringsavdeling.

Gode kvartalstall
Også kvartalstallene er stigende for Microsoft. I siste kvartal omsatte selskapet for 30 milliarder kroner – en økning på 26 prosent sammenlignet med samme periode i fjor (24,3 milliarder kroner).

Overskuddet i samme periode var på 10 milliarder kroner, mot 8,3 milliarder kroner i fjor.

Avskrivninger
Årsoverskuddet er redusert med 2,2 milliarder i avskrivninger som følge av oppkjøpet av WebTV.