Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Satellitt og GSM i ett

OSLO: Philips har laget én mikroprosessor som gjør at du kan bruke mobiltelefonen i nett for både GSM, AMPS og satellitt (ACeS).

Philips Genie
I land der vanlig mobiltelefondekning er dårlig eller manglende er satellittelefoni et alternativ. Nå har Philips laget en halvlederbrikke (SA1921) som gjør at de kan få tilgang til flere typer mobil og satellittnett fra en og samme mobiltelefon.

Satellitt-mobilen
– I en ikke altfor så fjern framtid vil satellitt/mobiltelefoner kunne ha bredbånds datatjenester som Internett, e-posttilgang og video, sier produktsjef Craig Cronkling i Philips.

Flere nett
I første omgang er Philips brikke laget for det asiatiske mobile satellittsystemet ACeS, som opererer i frekvensområdet 1525 MHz – 1559 MHz. Brikken støtter også GSM (Global System for Mobile communication) på 900 MHz og AMPS (Advanced Mobile Phone Services) på 800 MHz.
Stikkord: Mobil