Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Apple med sterkt resultat

OSLO: Konstituert toppsjef Steve Jobs (bildet), rettet opp fjorårets underskudd i Apple. I 3. kvartal kunne selskapet presentere et overskudd på 677,4 millioner kroner.

Jobs Steve
I fjor hadde Apple et årsunderskudd på 425 millioner kroner. Men i de to siste kvartalene dette regnskapsåret har selskapet kunne presentere overskudd. 15. juli kunne Steve Jobs innfri sine tidligere løfter om et sterk resultat for 3. kvartal (avvikende regnskapsår).

Rekordsalg
– Apple har hatt et fantastisk kvartal. Vi har solgt et rekordartet antall Power Macintosh G3-modeller, kundene elsker de bære modellen våre. Vi har fått den største fortjenesten på årevis, samtidig som vi etter 3. kvartal har den laveste lagerbeholdning blant de store datamaskinleverandørene, sier Steve Jobs.

Får hjelp
Apple-sjefen medgir riktignok at 197 millioner kroner av overskuddet skyldtes deres engasjement i ARM Holdings, som blant annet deltar i utvikling av multimediateknologi fra Macromedia.

Men selv uten dette bidraget er Apples overskudd på 569 millioner kroner. Det gir en fortjeneste på 380 kroner per aksje.

Lover vekst
Og Jobs lover ytterligere vekst, selv om omsetningen sank med 19,3 prosent til 10,7 milliarder kroner.

Toppsjefen utpeker seks kritiske faktorer for fortsatt vekst: En presset markedssituasjon, forbrukerne kjøpemønster, leveringsdyktighet, tekniske forbedringer og utvikling av eget operativsystem..