Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Rekord i kabel-brudd

OSLO: Den danske entreprenøren satte trolig noe som må være verdensrekord når han skulle legge nye kabler. Hele 39 skader på 1.800 meter fikk Tele Danmark på sine kabler i det som må være en ordentlig molbo-historie.

deskill.
– Selvfølgelig kan det skje for en entreprenør at han er så uheldig at han kommer i skade for å kutte en kabel. I noen tilfelle kan den jo ligge utenfor tegningen. Men 39 skader på 1.800 meter – det er sjuskete, sier servicedirektør Jesper Haugaard i Tele Danmark.

Gravemaskin
Den sjuskete entreprenøren skulle legge en ny kabel på strekningen Frølunde – Slagelse. Istedenfor å bruke håndmakt når han var nær Tele Danmarks telefonkabler, hadde entreprenøren benyttet gravemaskin. Ved enkelte tilfeller hadde denne entreprenøren prøvd å grave over til kabelkuttene.

Rammet tusener
Tele Danmark måtte til slutt bare legge en helt ny telefonkabel, fordi skadene var så store. Dette tok over 1.000 arbeidstimer – mens 130 telefonkunder var uten summetone, mens flere enn 2.000 kunder ble rammet som følge av kabelbruddene.

Var det noe som sa: Spør før du graver…?
Stikkord: Mobil