Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kjøp mobil på nett

OSLO: Fra 1. august kan du kjøpe mobiltelefon på Internett. Mobilshop er en ren nettbutikk som skal gjøre det litt enklere og litt billigere å kjøpe GSM-telefoner og abonnementer.

Arnt Sommerlund
Bak Mobilshop står herrene Morten Røed, Lars Golden og Thommy Hauge. Nettbutikken er fysisk lokalisert med kontorer og lager på Lysaker utenfor Oslo, men skal kunne betjene hele landet med salg av mobiltelefoner.

Enklere
Hva er det som skal gjøre at kundene velger deres nettbutikk foran vanlig telebutikker?

– Våre nettsider er enkle og brukervennlige, og skal tilby all den hjelp du trenger for å kjøpe både mobiltelefoner og ekstrautstyr. Her vil du finne informasjon om både prdukter, tester og priser. Samtidig vil du få hjelp til å velge det mobilabonnementet som passer best for nettopp deg, sier Morten Røed.

– Vi vil nok ha litt lavere priser en andre butikker, selv om pris ikke er det vi først og fremst markedsfører oss på.

Samarbeid
Med på laget har Mobilshop klart å få med sentrale mobiltelefonleverandører som Ericsson, Nokia, Motorola, Siemens, Phillips, Panasonic, Bosch og Sony.

Foreløpig har ikke Mobilshop vurdert å knytte til seg andre abonnementleverandører enn NetCom.

Private og bedrifter
Nettbutikken vil ha henvende seg både til private og næringslivet. Bedrifter vil få tilbud om handleløsninger med egen konto, som i følge gründerne skal kunne gi bedre regnskapsmessig oversikt for næringslivskundene.

Betaling
For privatkunder vil varene leveres mot postoppkrav.

I Oslo-området garanterer Mobilshop levering innen 24 timer etter bestilling. I Norge for øvrig vil varene følge vanlig postgang – tre til fem dager.

Henvendelser
Hvis skader eller problemer skulle oppstå med mobiltelefonene, vil Mobilshop kunne svare på henvedelser både per e-post og telefon.

– Garantibevisene som medfølger gjør at kundene kan henvende seg til merkevareforhandlere over hele landet for eventuelle reparasjoner som er knyttet til garantiforhold, sier Morten Røed.

Overskudd
Fram til årsskiftet forventer Mobilshop å omsette for tre til fire millioner kroner. Allerede innen et års tid skal selskapet kunne vise til et overskudd – med en omsetning på rundt 10 millioner – 15 millioner kroner.

Stikkord: Mobil