Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telia befester Litauen

OSLO: Telia og konsernsjef Lars Berg (bildet) fester grepet i Norden og østersjøområdet. Sammen med finske Sonera har Telia kjøpt 55 prosent av aksjene i den største mobiltelefonoperatøren i Litauen – UAB Omnitel.

Berg, Lars 1
For kort tid siden kjøpte Telia og Sonera 60 prosent av aksjene i det statseide teleselskapet i Litauen – Lietuvos Telekomas (se lenke til egen artikkel). Denne uken har det svensk-finske samarbeidet også ført til oppkjøp av mobiloperatøren Omnitel.

Vekstpotensial
Telia melder at de har stor tro på den tunge satsingen i Baltikum. I dag er det om lag 4 mobiltelefoner per 100 innbygger i Litauen – i de nordiske landene er tilsvarende tall mellom 40 og 50 mobiltelefoner per 100 innbygger.

Omnitel startet ut med 6.100 kunder i 1995. I dag har selskapet om lag 150.000 kunder. Telia forventer at man i løpet av dette året skal ha kommet opp i 200.000 kunder.

Motorola fortsatt med
Selgere er den lituenske divisjonen av amerikanske Motorola – Motorola Lithuania og familieforetaget Kazickas. Begge står igjen med minoritetsinteresser etter salget.
Stikkord: Mobil