Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Treg start for nett-børs

TELEGRAM: Aksjehandel på Internett i Norge kan foreløpig ikke kalles noen pangsuksess – selv om det siden nyttår er omsatt verdipapirer for én milliard kroner over nettet.

Til sammen har kunder av Kreditkassen og Netfonds handlet aksjer for én milliard kroner siden oppstarten i januar i år. Men dette beløpet utgjør bare om lag en halv prosent av den totale aksjehandelen i Norge i samme tidsrom, melder Dagens Næringsliv.

Unge kunder
K-Nett Aksjehandel og Netfonds har henholdsvis 2.300 og 1.450 kunder.

– Det er foreløpig unge investorer som er vant til å bruke Internett som handler aksjer hos oss. De fleste er 30 og 40 år, og handler i stor grad i SMB-markedet, sier daglig leder Kaj W. Endresen i K-Nett Aksjehandel.

K-Nett har omsatt for 820 millioner kroner i første halvår, mens Netfonds omsatte for 150 millioner kroner i samme periode. Svenske Nettrade bidrar i bare beskjeden grad til omsetningen på det norske aksjemarkedet over Internett.

Vekst
K-Nett Aksjehandel forventer imidlertid 1.000 nye brukere i løpet av september.

Flere aktører forventes å komme på banen med tilbud om aksjehandel over nett når Oslo Børs lanserer sitt nye handelssystem i løpet av denne høsten.