Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor opp 70 prosent

TELEGRAM: Telenor og konsernsjef Tormod Hermansen (bildet) får meget gode skussmål for arbeidet siste år. To internasjonale anerkjente meglerhus mener det statlige konsernets verdi har økt med opp mot 70 prosent.

Arkivfoto
Elcon Securities og Dresdner Kleinwort Benson anslår Telenors verdi til å være henholdsvis 45 – 50 milliarder kroner og 40 – 50 milliarder kroner. For et år siden anslo de to meglerhusene Telenors verdi til 30 milliarder kroner, melder Dagens Næringsliv.

Drahjelp
Selv om Telenor har gjort sine ting bra, får de også drahjelp til verdiøkningen fra en generell kraftig internasjonal vekst for telekombransjen generelt.

Meglerhusene peker imidlertid på at datterselskapene Telenor Plus og Telenor Mobil har levert fjorårsresultater langt bedre enn forventet.

Internasjonalt
Usikkerheten til Telenors internasjonale engasjement er også redusert. Begge meglerhusene anslår datterselskapet telenor International til å ha en verdi på om lag 10 milliarder kroner (en femdel av Telenors totale verdi!).

Begge meglerhusene mener også at statens innskudd av økt egenkapital på to milliarder i år har bidratt til verdiøkningen.

Europa
Bare Tele Danmark, som er eid av Ameritech, har større verdiøkning i det europeiske markedet – hele 87 prosent. France Télécom havner på en god 3. plass med en verdiøkning på 62 prosent.
Stikkord: Mobil