Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ericsson sponser Bislett

OSLO: I kveld, torsdag, starter Bislett Games. Telekonsernet Ericsson og visepresident Kjell Johnsson (bildet) er med som første offisielle partner for Golden League, som friidrettsstevnet i Oslo er en del av.

Johansson, Kjell 9/7/98
På en pressekonferanse torsdag bekjentgjorde det internasjonale friidrettsforbundets (IAAF) president Premio Nebiolo at Ericsson er valgt som sponsor og offisiell partner for det nye stevne-samarbeidet Golden League.

Penger og teknologi
– Samarbeidet med Ericsson om Golden League er nyttig for IAAF, ikke bare rent økonomisk, men også ved at de leverer kommunikasjonsteknologi til oss og stevnene som deltar i Golden League, sier Nebiolo.

IAAF anslår verdien av samarbeidet til grovt å være om lag 7,8 millioner kroner i løpet av det året avtalen varer. Men som Nebiolo uttaler:

– Det er opptil Ericsson å bruke mer også, hvis de vil.

Markedsandeler
Ericsson gjør selvfølgelig ikke dette bare for å være snille med friidrettssporten. De syv stevnene i Golden League foregår i de europeiske byene Oslo, Roma, Monaco, Zurich, Brussel, Berlin og Moskva.

Visepresident Kjell Johnsson opplyser at det svenske telekommunikasjonsselskapet har 65 prosent av sitt marked i Europa og at de gjennom Golden League ønsker å befeste og styrke denne markedsandelen.

– Det er naturlig for Ericsson å jobbe sammen med friidrettsutøvere: Vi vil nemlig bli best i verden på hver våre felt, sier Johnsson.