Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Tandberg-styrer skviset

OSLO: Styreformann Jan Chr. Opsahl (bildet) ble tirsdag presset ut av vervet som styreformann for krisetruede Tandberg Data (TAD). Investorer Tharald Brøvig skal angivelig ha regissert Opsahls avgang.

Opsahl, Jan Chr
En felles børsmelding fra selskapene Tomra, Tandberg Television og Tandberg synliggjorde dramatikken som utspant seg i kullissen tirsdag. I denne meldingen ble styreformann Jan Chr. Opsahl i klare ordelag bedt om å fratre.

Skviset
Investor Tharald Brøvig, sitter i alle de tre selskapene, skal i følge både Aftenposten og Dagens Næringsliv regissert avgangen.

Jan Chr. Opsahl var styreleder i alle tre selskapene – i tillegg til TAD. De tre selskapene mente en snuoperasjon i TAD ikke ville kunne gjennomføres med Opsahl som styreformann uten at Tomra, Tandberg Television og Tandberg ble skadelidende.

Drama
Knapt 40 minutter senere bekjentgjorde en børsmelding fra Tandberg Data at Opsahl, «basert på den sterke henstillingen fra styrene» i de tre omtalte selskapene, at han fratrådte.

Bedriftsforsamlingen i TAD vil utpeke ny styreformann så snart som mulig. I mellomtiden vil viseformann adv. Einar Greve fungere for Opsahl.

Upopulær
I følge en artikkel i Aftenposten skal Opsahl også ha gjort seg upopulær hos de ansatte. Den tidligere styreformannen beskyldes for å ha vært «bråkjekk». Han skal angivelig ha skjelt ut de ansattes styremedlemmer ved flere anledninger.