Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Norsk digital vevstol klar

TELEGRAM: Vibeke Vestby som er daglig leder i Digital Weaving AS, har utviklet en digital vevstol. Hun fikk idéen for åtte år siden, og nå skal den settes i produksjon.

vevstol
Vibeke Vestby har utviklet den nye vevstolen for industridesignere i samarbeid med Trondrud Engineering AS, skriver Ringerikes Blad.

Nå er prototypen klar for å settes i produksjon. I slutten av juli reiser Vestby til en utstilling i Atlanta for å presentere vevstolen.

Kunst og industri
– Vevstolen kan brukes av både kunstnere og i industrien. Dette er et produkt vi har valgt å gå videre med og produsere selv, sier markeds- og regnskapsansvarlig Marit Trondrud ved Trondrud Engineering AS.

– Neste år bør vi greie å selge 30 vevstoler på verdensbasis, sier Trondrud.

Behov
Vibeke Vestby er helt overbevist om at bransjen har ventet på en slik vevstol.

– En vevkunstner eller designer ønsker gjerne å kunne prøve ut idéene i stoffet. En digital vevstol har alle variasjonsmuligheter. Alt kan endres på en brøkdel av den tiden det tar med en tradisjonell vevstol.

Utviklingskostnader
Trondrud Engeenering AS på Røyse i Hole kommune eier størstedelen av Digital Weaving AS, og har brukt mellom fire og fem millioner kroner på produktutviklingen.

http://www.tronrud.no/dwn/