Hopp til navigasjon Hopp til innhold

BBS overtar nettbutikker

TELEGRAM: Bankenes Betalingssentral (BBS) overtar 22 nettbutikker fra Scandinavia Online (Sol). Men selskapet ønsker kun å sørge for volum i markedet, og vil derfor kvitte seg med butikkene så snart det dukker opp nye interessenter.

Bakgrunnen for overtagelsen er BBS’ målsetting om å bygge opp den hittil største utprøvingen av handel over Internett. Og i tillegg teste betalingsløsningen SET (Secure Electronic Transaction), som skal sørge for sikker overføring av penger på nettet.

Prosjektet i fare
Midt i denne prosessen velger Sol å kvitte seg med sine nettbutikker, og faren for at de få butikkene som hittil har sertifisert seg for SET-handel skulle legges ned, var overhengende, og dermed var hele testprosjektet i fare.

Derfor valgte BBS å overta nettbutikkenes handels- og betalingsløsninger.

Ønsker flest mulig på nett
– Vi gjør dette for å bygge opp markedet. Vi ønsker oss flest mulig butikker på Internett, og de butikkene vi har overtatt vil inngå i testen, sier Odd Erling Håberget til Dagens Næringsliv.

Håberget presiserer at BBS ikke ønsker å etablere et nytt forretningsområde, og at selskapet ikke vil beholde butikkene over lengre tid.

– Jo lenger vi sitter med dette, jo mer vil det koste oss, sier han.