Hopp til navigasjon Hopp til innhold

NetCom-aksjen topper

OSLO: Telias nøling med å bygge ut sitt GSM 1800 nett for mobiltelefoni slår gunstig ut for konkurrenten NetCom. Informasjonsdirektør Per Bjørkum (bildet) registrerer at NetCom-aksjen er på vei mot nye toppnoteringer på Oslo Børs.

Arkiv
I følge flere nettstedene SOL Børs og Finansavisen steg NetComs aksjekurs til 235 kroner – hvilket er det høyeste noensinne. Meglere og finansanalytikere mener dette i hovedsak skyldes at Telia nøler med sin utbygging av mobilnett.

Den enes død…
”Den enes død, den andres brød” synes å være dekkende for det som skjer på Oslo Børs for tiden når det gjelder NetCom.

Telia Norge har utsatt lanseringen av sitt GSM 1800-nett og ikke klart å overbevise verken finans- eller mediaverden om at de i det hele tatt kommer til å bygge ut sitt mobilnett.

Både Finansavisen og Dagens Næringsliv melder at markedet tror NetCom vil unngå en provisjonskrig. Dermed kan fortjenesten øke, selv om Telias nøling bare skulle representere en utsettelse av en tøffere konkurransesituasjon.

Halvårsresultat
17. august skal NetCom presentere sitt halvårsresultat. Informasjonsdirektør Per Bjørkum vil ikke kommentere om selskapet klarer å forsvare tidenes høyeste aksjekurs.

Men informasjonsdirektøren forventer ikke at årets sommerkampanje skal gi samme økning i antall abonnenter som i fjor – 80.000 nye abonnenter i første halvår. Dette skyldes at provisjonene per solgte telefon med NetCom-abonnement bare er 350 kroner i år. I første kvartal i år hadde mobiltelefonselskapet kapret 15.403 nye kunder, mot 9.935 i samme periode i fjor.

Kurstigning
De som kjøpte NetCom-aksjer på sommeren i fjor kan samme tid i år selge aksjene for det doble. NetCom-aksjen var notert til 104 kroner 14. august i fjor. I dag er det altså verdt 235 kroner.

Oppkjøpsrykter har også hatt en gunstig effekt på aksjekursen. Per Bjørkum opplyser til internettavisa Telecom at han registrerer ryktene, men at han på det nåværende tidspunkt verken kan bekrefte eller avkrefte ryktene.

Stikkord: Mobil