Hopp til navigasjon Hopp til innhold

9 mill. kr. til Alcatel

TELEGRAM: Alcatel Distribusjon skal drifte telefonsystemene til spedisjonsfirmaet ASG. Den femårige avtalen har en verdi på ni millioner kroner. Divisjonsdirektør Olav Madland (bildet) håper avtalen kan bli en døråpner i ett nytt marked for Alcatel.

Madland, Olav
Alcatel skal stå for driften av selskapets telefonsystemet, samt levere og installere 22 hussentraler, melder pressemeldingsbyrået NewsWire.

Mellomstor bedrift
– ASG avtalen er vår første med en mellomstor bedrift, og kan bli en døråpner mot dette markedet, sier divisjonsdirektør Olav Madland i Alcatel Distribusjon.

Markedsmuligheter
Adm direktør Lasse Boger i Alcatel Distribusjon mener dette markedet har et årlig potensial på rundt 500 millioner kroner.

Alcatel regner med å få en omsetning på minst 100 millioner kroner i år. Det er liberaliseringen av telemarkedet som har åpnet for det nye markedsområdet, hvor det er behov for nøytrale og objektive rådgivere.

Nytt område
Drifting av andre selskapers tele- og datavirksomhet er et forholdsvis nytt forretningsområde i Alcatel. Første kontrakt ble inngått så sent som i fjor. Foruten ASG, står Statoil, Shell, PIR-senteret i Trondheim og Posten SDS nå på kundelisten.

Operatøruavhengig
– Foreløpig er vi den eneste operatøruavhengige aktør i Norge som kan ta seg av en bedrifts telefoniløsninger. Vi kan også bistå bedriftene med å velge nettoperatører, for å få ned telefonregningene, sier Madland.

ASG har 600 ansatte ved 20 kontorer i Norge. Alcatel skal drifte 690 linjer. Systemet skal overvåkes og fjerndriftes fra Alcatels driftssentral på Ulsrud i Oslo og fra Brussel i Belgia.
Stikkord: Mobil