Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Windows98 ikke feilfri

TELEGRAM: Bill Gates (bildet) har langt fra hatt en problemfri tid etter lanseringen av Windows98. Nå advarer ledende PC-produsenter mot mulig feil som kan oppstå ved installering av Microsofts nye operativsystem.

Gates, Bill NY2
Dell og Toshiba har advart sine kunder mot å installere Windows98 (W98) over Window95 (W95) på mange av deres maskiner. Først må visse modifikasjoner av BIOS gjøres og nye drivere bli ferdige. Disse må installeres før W98, melder Dagens Næringsliv.

Flere
Compaq har ikke advart kundene, men har offentliggjort en lang liste over mulig konflikter med det nye operativsystemet. IBM har en lignende liste. Gateway og Hewlett Packard har foreløpig ikke sagt noe om mulige problemer.

Installere rent
Problemene gjelder i hovedsak brukere som installerer W98 over eldre versjoner. De som kjøper nye maskiner med W98 fabrikkinstalert og de som gjør en “ren installering” ved å slette eksisterende versjoner, har få eller ingen problemer.

W98 håndtering av eldre drivere, modemer, skrivere, nettverkskort og scannere synes sårbare. Løsningene er gjerne å fjerne og reinstallere drivere manuelt, som kan være en stor utfordring for vanlige brukerne.

Fornøyd
De som har kjøpt programvaren ferdig installert er derimot overveldende fornøyde hevdes det. Disse rapporterer om bedre bruk av diskplass, lettere installering av ekstrautstyr og færre krasj en med W95.