Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Vil dempe tro på e-handel

TELEGRAM: Bankenes Betalingssentral (BBS) satser selv på handle over Internett. Men forventningen til e-handel er sterkt overdrevne, hevder kommunikasjonsdirektør Lars Peder Nordbakken.

BBS tror fortsatt på netthandel, men Nordbakken hevder det er grunn til å dempe de mest optimistiske forventningene, melder Dagens Næringsliv.

Blir lurt
– Vi tror dette kommer til å bli en betydelig kanal, men ingen er tjente med å overdrive mulighetene. Disse overdrivelsen kommer til å bli motbevist, og i mellomtiden kommer mange til å bli lurt, sier kommunikasjonsdirektøren i BBS.

Nordbakken viser blant annet til Norsk Gallups målinger av nettbruk: De som har tilgang til Internett, bruker det stadig mindre.

Sannhetens øyeblikk
– Derfor har vi kommet til sannhetens øyeblikk. Markedet venter på konkrete tilbud. Transaksjoner med SET, som sikrer betaling over åpne nettverk, er ett av svarene, sier Nordbakken.

Kommunikasjonsdirektøren tror SET vil føre til flere reelle og seriøse handelsetableringer på nettet.

Prosjekt
BBS satser stort på elektroniske betalingstjenester med systemet SET (Secure Electronic Transaction).

SET er den internasjonale standarden som blant andre VISA og Mastercard har utviklet for å gi kortholdere og brukersteder økt trygghet i gjennomføringen av betalinger over åpne nett.