Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Gardermoen får GSM-dekning

OSLO: I løpet av de siste to dagene har Telenor Mobil og Oslo Lufthavn (OSL) blitt enige om en avtale som skal sikre fullgod dekning for GSM mobiltelefon fra åpningsdagen 8. oktober. Også konkurrenten NetCom tror på en avtale med OSL.

Augland, Anne Karin
– Vi er blitt forsinket, men vi har et håp om at vi skal klare å få fullgod mobildekning til den offisielle åpningen 8. oktober, sier informasjonssjef Anne Karin Augland i Telenor Mobil.

Internettavisa Telecom var først ute med nyheten om at den nye hovedflyplassen kom til å mangle mobildekning. Etter det redaksjonen erfarer er det de siste dagenes mediaoppmerksomhet som har fått OSL til å prioritere og få på plass dekning for GSM mobiltelefon på den nye hovedflyplassen.

Løsnet
– Ting har løsnet noe de siste dagene ja, bekrefter Augland.

Telenor vil ikke opplyse hva de må betale i ”husleie” for å sette opp basestasjoner på Gardermoen. Et beløp på fem millioner kroner har vært diskutert tidligere.

– Avtalen som nå praktisk talt er i land er på et langt mindre beløp, uten at jeg kan gå ut med det endelige tallet, sier Augland.

NetCom også
NetCom har ennå ingen avtale med OSL på plass, men informasjonsdirektør Per Bjørkum er optimistisk.

– Mye tyder på at vi skal få til en avtale. Vi har gjort en del forarbeid, slik at vil skal kunne være på plass med mobildekning ved åpningen dersom avtalen er på plass inne kort tid, sier Bjørkum.

NetComs informasjonsdirektør ønsker ikke kommentere den eventuelle avtalen med OSL noe ytterligere.

Tar kritikk
– Vi har vel i en fase der det har vært mye som skulle falle på plass viet litt for lite oppmerksomhet til mobildekningen. Men dialogen har vært ført hele tiden. Vi har nå ryddet på plass nok en viktig brikke foran åpningen 8. oktober, markedsdirektør sier Espen Ettre ved OSL.

Stikkord: Mobil