Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Compaq til sengs med Novell

TELEGRAM: Compaq og Novell har gjennomført et vellykket prosjekt for Norske Skog. Dette ga mersmak. De to dataselskapene ønsker nå å utvide samarbeidet ytterligere.

Compaq blir nå konsulentpartner og vil selge lisensavtaler på vegne av Novell.

Felles kunder
– Vi har en rekke store kunder felles, derfor fant vi det naturlig å etablere et mer konkret samarbeidsforhold, sier administrerende direktør Tor Østensen i Novell en melding fra selskapene.

Nettverk
Novell er stor på nettverksprogramvare og selger nettverkstjenester og katalogtjenester. Mange av Norges største bedrifter har plattform basert på Novell-produkter som Netware og NDS.

Naturlig samarbeid
– Compaq har en betydelig kompetanse på Novell, og siden vi allerede gjør en god del ting sammen for noen av de største bedriftene i landet, var det naturlig å utvide samarbeidet, sier administrerende direktør Tom Scharning i Digital, som nylig ble innfusjonert i Compaq.

Oppgraderer
I den nye samarbeidsavtalen forutsettes det en ytterligere oppgradering av de Compaq-ansattes Novell-kompetanse, blant annet flere CNE-sertifiserte personer (Certified Novell Engineer).

I tillegg vil Compaq (tidligere Digital MCS) også håndtere salget av CLA lisensavtaler på vegne av Novell, melder selskapene.