Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nett-spiller truer

TELEGRAM: Den digitale lommespilleren MPmann kan bli en alvorlig utfordring for både opphavsrett og platebransje. Produktet er nemlig velegnet for å kunne ha med seg på farten musikk kopiert fra Internett.

I følge jurist Inger Lise Mey i opphavsrettighetsorganisasjonen TONO er 99 prosent av alle MP3-filer på Internett med musikk ulovlig kopierte. Walkmannen MPmann gjør at du nå også kan ta med deg denne musikken på farten – ikke bare nyte den på PCen hjemme, melder Dagens Næringsliv.

Svensk
Svenske Centro Data står bak produktet MPmann. Den heldigitale lommespilleren selges allerede på nettet. Importør Stefan Görling tror den snart også vil dukke opp i butikkene.

Dette utstyret i er like lovlig som en vanlig lommekassettspiller. Men lovbruddet oppstår i det øyeblikket man laster inn digital musikk på MP3-spilleren, som på forhånd ikke er klarert med rettighetshaveren.

Plater på nett
Stefan Görling i Centro Data er overbevist om at maskiner som MPmann vil tvinge platebransjen til å etablere musikkbutikker på nett. Men det er lite trolig det vil skje før lydfiler på nettet kan utstyres med kopisperrer.