Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft NT 5.0 forsinket

TELEGRAM: Den nye versjonen av Microsofts Windows NT 5.0 kommer ikke på markedet før tidligst mot slutten av sommeren neste år. Dette er andre gang på kort tid at selskapet forteller om forsinkelser.

Windows NT er Microsofts viktigste produkt etter at den vanlige Windows-versjonen ikke skal videreutvikles. Den oppdaterte versjonen av operativsystemet er nå forsinket et helt år i forhold til planene tidlig i fjor, melder Dagens Næringsliv.

Nye markeder
Microsoft planlegger med Windows NT å kapre nye deler av det tyngre datamarkedet som hittil har vært dominert av selskaper som Sun, IBM og HP. Derfor får utsettelsen store konsekvenser for leverandørene som har planlagt lanseringen.

Advarer
I tillegg advarer analyseselskapet Giga Information Group kundene mot å ta i bruk NT 5.0. De mener et så radikalt nytt produkt må inneholde en rekke feil. Kundene bør derfor vente ett år til det kommer en forbedret versjon. Hvis kundene følger dette rådet kan Microsoft resultat i 1999 og 2000 bli dårligere enn forventet.