Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Et håndfritt dansk nummer

OSLO: Bilister i Danmark har fra og med 1. juli ikke lenger lov til å snakke i mobiltelefoner uten håndfri-utstyr. Tele Danmark følger opp med et talegjenkjennings-system på nummeropplysningen.

Frem til nå har beskjeden på nummeropplysningen vært tilsvarende vår norske – «tast en for viderekobling». Nå kan danskene bare si «ring opp» og blir dermed viderekoblet. Vil de har nummeret gjentatt, sier de det, og en klar og tydelig beskjed om «betjening» fører samtalen tilbake til opplysningen. Dermed kan begge hendene holdes trykt på rattet.

Mye brukt
– Opplysninger er mye brukt blant mobilbrukere. Med innføringen av loven om bruk av håndfritt-utstyr er det et klart behov for denne servicen som gir mobilbrukerene frie hender, sier divisjonsdirektør Jens Hauge i Tele Danmark i en pressemelding.

Synonymer
Talegjenkjennings-systemet er utviklet av Tele Danmarks utviklingsdivisjon. For å lære systemet å gjenkjenne tale har 1000 medarbeidere lest inn 30 ulike kommandoer. På denne måten er de sikre på at systemet forstår alle dialekter. Det er også lagt inn synonymer slik at systemet reagerer på både «kall opp» og «ring opp».

Det nye systemer er tilgjengelig for kunder i hele Danmark og kan selvfølgelig også benyttes når man ringer Opplysningen fra en vanlig telefon.
Stikkord: Mobil