Arkiv

Annonse


Maktbruk av Oslo Lufthavn

Arkiv– OSL bruker sin makt og vil presse oss for millioner. Vi trenger kun et “bøttekott” til dette utstyret, som like godt kan være på taket. Denne plassen vil de ha hele fem millioner kroner i året for, sier Bjørkum.

Uenige
Årsaken til at Norges nye hovedflyplass ikke kan tilby passasjerende mobildekning verken i terminalbygget eller i parkeringshuset er først og fremst en uenighet om kroner og øre. For å skaffe den nødvendige dekningen må det settes opp en basestasjon.

Langt mellom partene
Informasjonsdirektør Per Bjørkum i NetCom bekrefter at det er langt mellom partene i spørsmålet om pris.

– Normal leiepris for dette er mellom 15.000 og 20.000 kroner per kvadratmeter. I dette tilfelle kan vi strekke oss til 50.000 kroner, sier han.

Annonse


OSL på sin side krever fem millioner kroner fra hver av operatørene i årlig leie for at de skal få sette om basestasjonen og dermed sørge for dekning i området.

Kontakter departementet
Fra NetCom og Telenors side har de lenge forsøkt å komme til en enighet med OSL.

– Vi føler at OSL ikke har tatt problemet alvorlig, noe som er utrolig med tanke på det ansvaret de har for infrastrukturen i Norge, sier Bjørkum.

Han mener OSL neglisjerer sin oppgave og NetCom vil nå ta kontakt med Samferdselsdepartementet for å få en snarlig avklaring i saken.

Annonse