gardermoen/ fly.gif

Annonse


Hovedflyplass uten GSM

gardermoen/ fly.gifNår Oslo Lufthavn (OSL) på Gardermoen åpner for chartertrafikk i morgen onsdag, vil dette skje uten at passasjerende har fullgod dekning for mobiltelefon. Dekningen vil heller ikke være på plass ved den offisielle åpningen 8. oktober.

Mobiltelefonoperatørene NetCom og Telenor Mobil fortviler over OSLs treghet.

Neglisjerer
Informasjonsdirektør Per Bjørkum i NetCom sier at OSL neglisjerer behovet til de reisende ved ikke å sørge for og tette et dekningshull på Norges viktigste samferdselspunkt. NetCom-lederen får støtte fra konkurrenten Telenor Mobil.

– Vi har ingen mulighet til å sørge for fullgod innendørs dekning innen oktober. Det toget er gått. Årsaken til dette er at traseene der vi skulle trukket de fiberoptiske kablene er lukket. Det er heller ikke satt av plass til nødvendig utstyr. Vi skulle vært med i prosessen helt fra byggestart, men når vi forklarte dette for ledelsen i OSL ville de ikke høre på oss, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor Mobil til internettavisa Telecom.

Annonse


Takler ikke trafikk
Dekningen er per i dag svært dårlig i terminalbygget, parkeringshuset og området rundt.

– I tillegg er kapasiteten lav. Det vil si at vi kanskje kan klare et to sifrert antall telefonsamtaler samtidig, noe som er ikke tilfredsstillende i forhold til 35.000 reisende per dag, sier Amundsen.

Dekningsdirektøren understreker at det er svært beklagelig at Telenor Mobil ikke får anledning til å gi sine kunder et tilbud også på Gardermoen.

– Det er utrolig at OSL ikke forstår at vi lever i 1998. At det vil være betalingstelefoner i terminaler er ikke et holdbart argument, sier Amundsen.

– Vi lever i et land, som teknologisk skal være langt fremme, og som har en mobiltetthet i verdenstoppen og så er det første utlendingene som kommer til oss opplever en hovedflyplass uten mobildekning, sier Bjørkum.

Annonse