Heggelund, Trond

Annonse


Et merkelig direktørskifte

Heggelund, TrondSvein Ørbeck har på få år fått opp omsetningen fra 27 millioner i 1995 til 165 millioner i fjor. I år er det forventet at NetCom Bedrift vil passere hele 300 millioner i omsetning. Etter det internettavisa Telecom erfarer ligger avdelingen allerede godt over budsjett og ser derfor ut til å gjøre det svært bra i år.
Det pussige er at Ørbeck ikke har noen jobb å gå til. Ble han presset ut av jobben? Nei, hevdes det fra NetComs informasjonsavdeling.

Stigende formkurve
Ørbeck er en av den norske telebransjens dyktigste hoder – så han vil ikke ha problemer med å få ny jobb. Siden oppsigelsen ble kjent har han allerede fått tre jobbforespørsler. Det sier litt om mannens kvaliteter.

Til tross for at «formkurven» til Ørbeck hele tiden har vært stigende i NetCom er vi ikke i tvil om at han har hatt problemer internt i NetCom-organisasjonen. Problemet har inntil ganske nylig vært å få full aksept for den ekspansive satsingen på bedriftsmarkedet. Kaos og stadige direktørskifter i forhandlerkjeden Klart Svar har ikke gjort forholdene lettere for Ørbeck. Heller tvert i mot.

Taper terreng
Mange analytikere og pressefolk har siden NetCom havnet på børs lurt på hvorfor ledelsen nesten uten unntak kun har profilert NetCom Privat. Ved fremleggelsen av resultattall og lignende presentasjoner har det vært påtagelig at NetCom Bedrift overhodet ikke har vært nevnt.
Kan svaret være at NetCom Bedrift fremdeles ligger langt etter bedriftsbiten til Telenor Mobil når det gjelder resultater og antall abonnementer?

Annonse


Internt opprykk
Arvtakeren til Svein Ørbeck ble fanget opp internt i NetCom-organisasjonen. Nettdirektør Arild Nilsen overtar om et par dager sjefsstolen til Svein Ørbeck. Terje Christoffersen er kjent for få til kjappe sjefsrokkeringer og ville ha Nilsen operativ i sin nye stilling så snart som mulig.

Nilsen er sikkert dyktig på nett, men han har få resultater å vise til når det gjelder salg- og markedsføring, som er svært viktig i nettopp bedrifts- og storkundeavdelingen. Det som er Nilsens styrke er han har god peiling på NetComs produkter og tjenester.

Annonse